تاریخ انتشار: ۰۷:۱۳ - ۱۱ آبان ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

حمایت عجیب روزنامه اصولگرا از پژمان جمشیدی؛ قربانی تسویه‌حساب‌های جناحی شد | اصلاح‌طلبان دنبال استفاده از شهرت سلبریتی‌ها هستند

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با لحنی تند، از نحوه پوشش پرونده پژمان جمشیدی در فضای مجازی و رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب انتقاد کرده و نوشته است: «عده‌ای به جای صبر برای روشن شدن حقیقت، از نام یک سلبریتی برای تسویه‌حساب سیاسی استفاده می‌کنند.» این روزنامه معتقد است جمشیدی قربانی قضاوت‌های زودهنگام و فضای آلوده رسانه‌ای شده است.

پژمان جمشیدی

رویداد۲۴| روزنامه اصولگرای فرهیختگان در گزارشی تحلیلی با عنوانی کنایه‌آمیز به واکنش کاربران درباره پرونده قضایی پژمان جمشیدی پرداخت و از رفتار «هیجانی و سیاسی‌شده» برخی فعالان رسانه‌ای انتقاد کرد. در ابتدای گزارش آمده است: «گردانندگان صفحات مجازی و کانال‌های خبری تلگرام، صبح روز بیست‌ونهم مهرماه را متفاوت از روز‌های قبل آغاز کردند؛ آنها با نام‌بردن از پژمان جمشیدی در کنار واژه‌هایی، چون تجاوز، قتل و زندان قزلحصار، ادعا کردند که این بازیگر مشهور به اتهام تجاوز به عنف در قرنطینه واحد ۳ زندان قزلحصار به سر می‌برد!»

فرهیختگان سپس با اشاره به نبود هیچ اطلاع رسمی از سوی مراجع قضایی نوشت: «در پرونده مربوط به پژمان جمشیدی هیچ اطلاعات رسمی‌ای وجود ندارد که بتوان بر اساس آن طرف این بازیگر یا طرف مقابل را گرفت، زیرا هنوز حکم قطعی‌ای صادر نشده تا افکار عمومی بتواند بر مبنای آن قضاوتی له یا علیه او ارائه دهد.»

این روزنامه در ادامه، رفتار برخی رسانه‌های منتقد دولت و اصلاح‌طلبان را مصداق «استفاده ابزاری از یک چهره محبوب برای حمله به ساختار رسمی کشور» دانسته و نوشته است: «ماجرای پژمان جمشیدی بهانه‌ای برای تسویه‌حساب‌های جناحی شده است. همان رسانه‌هایی که در برابر تخلفات چهره‌های نزدیک به خود سکوت می‌کنند، این‌بار با اشتیاق تمام در نقش قاضی ظاهر شده‌اند.»

فرهیختگان تأکید کرده که پرونده‌های قضایی نباید به عرصه «قضاوت عمومی» تبدیل شوند، زیرا در صورت بی‌گناهی متهم، «حق اعاده حیثیت» از او باید محترم شمرده شود: «در فرض نخست، پژمان جمشیدی بی‌گناه است و حق اعاده حیثیت و آبرو برای وی باید لحاظ شود و تمام کسانی که با سوء یا حسن نیت در این پرونده علیه او حرف زده‌اند باید عذرخواهی کنند.»

در بخش دیگری از گزارش، روزنامه اصولگرا با لحنی انتقادی نسبت به «دوگانگی رسانه‌های اصلاح‌طلب» نوشته است که این رسانه‌ها «به‌جای نقد منصفانه، از هر سوژه‌ای برای تضعیف فضای رسمی و نهاد‌های کشور بهره می‌برند» و در مقابل «نقش رسانه‌های اصولگرا در دفاع از اخلاق رسانه‌ای و حفظ مرز خبر و شایعه» را یادآور شده است.

فرهیختگان نوشته: ««سعید حجاریان» مغز متفکر و تئوریسین جریان اصلاحات سال‌ها پیش پرده از راز میان شهره‌های شهر و سیاسیون برداشت و با خطاب قراردادن هم‌فکرانش گفت که باید حرفمان را از دهان سلبریتی‌ها بزنیم و پشت‌دست گروه‌های مرجع جدید نظیر بازیگران، هنرمندان، ورزشکاران و... بازی کنیم تا کمتر کسی از منبع و منشأ حرف‌ها و اظهارنظر‌های به‌ظاهر منطقی بو ببرد. باری، قضیه مربوط به پژمان جمشیدی و ارائه گزارش شتاب‌زده از طرف رسانه‌های منتسب به اصلاحات این ظن را تقویت می‌کند که جریان سیاسی مذکور با شتاب‌زدگی در حال مصرف سلبریتی و بهره‌برداری از ترند‌های محبوب روز است. حال ممکن است همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم شیب پرونده به نفع فوتبالیست سابق و بازیگر لاحق حرکت نکند و موضع‌گیری این طیف سیاسی درست از آب دربیاید، اما با همه این اوصاف نمی‌شود در مورد مشی ابزاری گروه‌ها نسبت به سلبریتی و مصرف آن در دعوا‌های مختلف ساکت نشست. سینما، فوتبال و بسیاری از عرصه‌های دیگر برای ادامه حیات خود نیاز به نیروی انسانی دارند که این مهم بر دوش بازیگران و بازیکنان فوتبال و... حرکت می‌کند.»

فرهیختگان در پایان هشدار داده است که تکرار چنین برخورد‌هایی می‌تواند باعث فرسایش اعتماد عمومی به رسانه‌ها و بی‌اعتمادی نسبت به عدالت قضایی شود. این روزنامه اصولگرا نوشت: «سلبریتی بماهو سلبریتی در جایگاه خودش، کارکرد بسیار مهمی دارد، اما اگر بخواهد به‌غلط زمین‌بازی‌اش را تغییر دهد و تبدیل به مرجع فکری و سیاسی اجتماعش شود، سنگ روی سنگ‌بند نمی‌شود و مردم را نسبت به هر اتفاقی که به خود مربوط است علیه خویش متحد می‌سازد. ماجرای پژمان جمشیدی بی‌بروبرگرد ضربه سختی بر پیکره سلبریتیسم وارد می‌کند و حتی ممکن است در صورت صدور حکم علیه این بازیگر به اقتصاد نحیف سینمای تجاری ایران ضربه بزند، زیرا وی یکی از پُردرآمدترین بازیگران سینما و پُرتکرارترین نام در میان هنرپیشگان این شبه صنعت است؛ حال اگر او فقط یک بازیگر - و نه سلبریتی‌ای که دیگران خواهان استفاده حداکثری از شهرتش هستند - بود، پیگیری پرونده‌اش تا این حد افراد را به جان هم نمی‌انداخت و نظام قضایی را با معضل سؤال‌های باربط و بی‌ربط قرار نمی‌داد. سلبریتی برای جریانی که ادعایش آزادی و دموکراسی است در این سال‌ها بسیار از خود مایه گذاشته و اکنون که از اهمیتش در میدان زدوخورد سیاسی کاسته شده باید طور دیگری آن را به خدمت گرفت و مصرف کرد.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
0
0
یک نفر پاسخ دهد چطور یک متهم به تجاوز می تواند قانونی از ایران خارج شود و یک زن برای خروج از کشور نیاز به اجازنامه دارد
نظرات شما